Hieronta on pehmeiden kudosalueiden systemoitua käsittelyä erilaisilla tekniikoilla, joiden tarkoituksena on kudosten elastisuuden parantaminen ja elintoimintojen elvyttäminen. Hieronta vaikuttaa hierottavan hermolihas- ja hengitysjärjestelmiin ja saa aikaan paikallisen tai yleisen vaikutuksen verenkiertoon ja imunestekiertoon.

Hieronnan tukena käytämme lihasenergiaa hyväksikäyttäviä venyttelytekniikoita. Lihasenergiatekniikoissa hyödynnetään lihaksen omia refleksijärjestelmiä, jotta kipu lievittyy ja liikkuvuus paranee.

Tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen hoidossa hieronta on yksi menetelmä, jota voidaan käyttää jännittyneiden kudosten rentouttamiseen ja toimintakyvyn parantamiseen. Usein hieronta yhdistetään muihin mekaanisiin käsittelyihin hoidettaessa esimerkiksi alaselkäkipuja tai niska- ja hartiasärkyä. Hieronta tuo hyvän lisän kipujen aktiiviseen hoitoon.

Hierontaan voi hakeutua, vaikkei varsinaisia kiputiloja tai sairauden oireita olisi. Hieronta on rentouttavaa ja kipua lievittävää. Hieronnalla ja nivelkäsittelyillä voidaan myös lievittää raskausajan hankalaa oloa raskauden toisesta kolmanneksesta lähtien.

Katso kaikki palvelut

Hierontapalvelut

UrheiluhierontaKatso
Klassinen hierontaKatso